Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jednostavna pita od jabuka

kolac od jabuke

Prije par mjeseci mama mi je rekla da nam na jesen isplaniram neko putovanje i nakon dužeg biranja, odluka je pala, idemo u Pariz. Ja sam bila dovoljno davno da mogu ići ponovo, a mama je bila malo nakon moga rođenja, dakle - u prošlom tisućljeću. 

Kad sam donijela konačnu odluku o destinaciji, počelo je i planiranje i popisivanje što sve ne smijemo propustiti. Ali kako to kod mene biva, uvijek mi nekako miš pobjegne i na stranice s lokalnom hranom jer naravno, ni taj dio ne valja zapostaviti. 

Jedna od francuskih slastica na koju sam naišla je i Flonnyard, ili po naški - pita od jabuka. Ne, to svakako nije nešto što ćemo posebno tražiti po Parizu, ali zbog jednostavne pripreme ovaj sam recept isprobala kod kuće. Evo kako: 

Istina, originalni recept sadrži hrpu šećera i vrhnja, pa sam ga ja malo modificirala u zdraviju varijantu.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 3 jaja
  • 40 g punozrnatog brašna
  • 200 ml bademovog mlijeka
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • cimet
  • sladilo, po želji
  • prstohvat soli

Postupak:  

  1. Ogulite jabuku, očistite je od koštica i narežite na ploškice ili kockice.
  2. Ispirjajte jabuku s cimetom i stevijom, 5-6 minuta, tako da jabuka omekša.
  3. Umutite jaja sa soli, uljem i stevijom. Dodajte brašno pa dobro sve umutite, pazeći da vam ne ostanu nikakve grudice.
  4. Zagrijte mlijeko, ali pazite da ne zavrije, pa ga polako dodajte u smjesu s brašnom.
  5. Jabuke istresite u okrugli protvan pa polako preko njih istresite smjesu.
  6. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, da se peče 30-40 minuta, odnosno dok kolač ne dobije lijepu zlatnu boju.
  7. Jedite kad se ohladi, okus je tada bolji.

Bon appétit!

Objavljeno 26.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija