Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ječam sa škampima

skampi i jecam

Ječam je baš nekako zapostavljena namirnica. Nutritivni sastav ječma ja jako dobar: 100 g svježe namirnice iznosi: voda 9,4 g; proteini 12,5 g; masti 2,3 g; ugljikohidrati 73,5 g i vlakna 17,3 g. Dakle, najveća vrijednost svakako je jako visok udio vlakana, zbog čega ječam dugo drži sitim, ali i pomaže u održavanju dobre i redovne probave.

No eto, ajmo pokušate ječam spojiti s nečim naoko nespojivim: kozicama!

  • 100 g ječma
  • 300 g očišćenih škampa ili kozica
  • maslinovo ulje
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 limuna, iscijeđena
  • svježi bosiljak
  • malo bijelog vina
  • povrće po izboru: paprika, mahune

Ječam staviti kuhati prema uputama na pakiranju. Dok se ječam kuha, na tavi zagrijati maslinovo ulje pa staviti češnjak da se dinsta. Kad pobijeli i postane caklast, dodati škampe i malo vina pa promiješati i ostaviti da se dinsta. Često miješati da se škampi dobro izdinstaju, a ne zagore. Pri kraju, dodati na sitno narezano povrće, tako da se i ono lagano ukuha u vinu.

Kad je ječam gotov, procijediti ga i dodati u škampe pa dodati začine po želji i ostaviti da se malo sve zajedno kuha, da se sljube arome.

Na kraju, dodati malo svježeg bosiljka, koji će dati posebnu aromu.

Objavljeno 26.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija