Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jaja s ribanim tikvicama

jaja tikvice

Ako radite jaja s povrćem, onda je uvijek dobra ideja to povrće usitniti na što manje, kako bi bilo brže gotov, ali i sočnije i mekše. Ja tradicionalno, ujutro jedem jaja, a najdraža kombinacija s njima su mi ribane tikvice. 

Jednostavno, sočno, gotovo za 5 minuta. 

  • 3 cijela jaja
  • 2 bjelanjka
  • 100 g tikvice (otprilike, 1/3 srednje velike tikvice)
  • 1 čajna žličica kokosovog ulja

Na tavi zagrijem kokosovo ulje pa stavim naribanu tikvicu i poklopim. Nakon par minuta, po tikvici prelijem jaja i bjelanjke i opet poklopim. Kad je bjelanjak pri kraju, maknem s ploče i ostavim poklopljeno još možda minutu pa otklopim.

Ako ostavite duže, žumanjak će se stvrdnuti, a zna se da su idealna ona jaja kod kojih je bjelanjak čvrst, a žumanjak ostao u tekućem stanju. 

I to je to. 

Dobar tek svima!

zumanjak

Objavljeno 20.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija