Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jaja s cvjetačom i špinatom

jaja

Rano buđenje ima niz prednosti: možete uživati u bojama koje jutro donosi, možete na miru obaviti sve ono što imače radite u žurbi, možete pročitati novine, čuti se s dragim osobama i možete, možda i najvažnije: napraviti doručak koji inače ne radite te i na taj način najbolje moguće započeti dan. 

Ja sam se jutros probudila prije 7, a s obzirom da iz stana izlazim oko 8.50, imala sam dovoljno vremena da napravim sve što poželim. 

Svašta sam pomiješala, po nekom receptu koji je ostao u kutku sjećanja... 

Evo sastojaka: 

  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 šake špinata
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 limun
  • 1 šaka listova peršina
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • 1 žlica kapara
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice grubo mljevenih zobenih pahuljica ili krušnih mrvica
  • 3 žlice parmezana
  • sol, papar

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Na protvan naslažite nakidane cvjetove cvjetače i pecite oko 20 minuta dok ne dobiju mseđu koricu i postanu mekani kad ih probodete vilicom. 

Dok se cvjetača peće, na tavi zagrijte žlicu kokosovog ulja pa dodajte krušne mrvice, sol, papar i miješajte 2-3 minute pa skinite s ploče i dodajte parmezan i dobro promiješajte. Također, dok se cjetača peče, zakuhajte vodu i kuhajte jaja 7 minuta, pa ohladite pod vodom i ogulite. 

Dok se jaja kuhaju, u tavi na kojoj ste miješali krušne mrvice i parmezan, dodajte ostatak kokosovog ulja pa dodajte na sitno narezan luk i češnjak i miješajte par minuta, dok potpuno ne omekšaju. Dodajte na što sitnije narezan špinat i 50 ml vode. Miješajte povremeno i pustite da se krčka 2-3 minute. Dodajte naribanu koricu limuna pa pomiješajte. 

Sve stavite na tanjur: prvo cvjetaču, pa špinat i mrvice i na vrh prerezano kuhano jaje. 

Objavljeno 23.03.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija