Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jaja na satarašu sa sjemenkama

jaja sataras

Prije par vikenda posjetili su me roditelji. Mama uvijek, bez obzira na moje ovakve ili onakve kuharske sposobnosti, dofura neku hranu, koju ja onda rasporedim u manje posudice i spremim u hladnjak pa jedem kad mi dođe želja ili pomanjkanje volje da kuham. 

Među najdražim obrocima koje mama donese svakako je sataraš. Ovo je mamin recept: 

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 glavice luka
  • 2 crvene paprike (ili crvena i žuta)
  • 1 konzerva pelata (400g)
  • sol, papar

Na tavi zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti na sitno nasjeckan luk i pustit da se pirja. Kad se luk zacakli, dodatni na sitno nasjeckanu papriku i promiješati pa ostaviti da se pirja. Ako je suho, dodati malo vode.

Kad paprika bude malo mekša, dodati pelate koji su također narezani na sitno i dodati začine. Pirjati dok gotovo sva tekućina na ispari. I to je to, sataraš je gotov. 

E sad, ja taj sataraš jedem nekad s komadom mesa, nekad s tjesteninom, a ponekad s najdražim - jajima.

Jaja su ispečena najjednostavnije na svijetu: istresla sam ih na zagrijanu tavu i poklopila. Za 2 minute jaja su s donje strane zapečena, a gornje od pare isto tako do savršene mjere pečena, a pritom je zadržan tekući žumanjak. 

Da obrok bude malo bogatiji mastima, preko svega dodam još malo bučinih i bilo kojih drugih sjemenki koje sam neposredno prije toga prepekla na suhoj tavi. Sjemenke svemu daju finu aromu i hrskavost pa je pred vama izvrsna večera. 

Objavljeno 23.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija