Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Izvrsna verzija: Pljeskavice od tune

pljeskavice tuna

Recepata za pripremu pljeskavica od tune ima jako puno. No, Darko nam donosi jednu ideju čiji su rezultat: sočne, ukusne i jednostavne pljeskavice od tune, nakon koje ćete - zaboraviti sve ranije isprobane verzije ovog zdravog obroka. 

  • 100 g mekanih zobenih pahuljica
  • 220 g tune iz konzerve (usitnjena, ocijeđena masa)
  • 2 jaja
  • 100 g grčkog jogurta
  • svježi peršin, po želji
  • sol, papar, maslinovo ulje po želji i potrebni

Obožavat ćete ovaj recept zbog njegove jednostavnosti! Ukratko, sve sastojke osim ulja pomiješajte i ispecite pljeskavice :).

A sad malo opširniji postupak.

Tunu ocijedite od ulja, dodajte sitno nasjeckani svježi peršin, jaja, grčki jogurt (može i običan ako nemate grčki) i začine.

Sve dobro pomiješajte, slobodno i isprobajte odmah da li vam odgovara slanoća i ljutina, i na kraju dodajte zobene pahuljice direktno iz pakiranja. Pomiješajte i njih u smjesu i pustite sve par minuta da se poveže

Na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinovog ulja (jedva da pokrije dno) i uz pomoć žlica uzmite kuglice smjese i stiskanjem na samoj tavi oblikujte pljeskavice. Smjesa će biti dosta ljepljiva pa predlažem da ne koristite ruke za oblikovanje.

Već nakon 2 minute prženja s jedne strane pljeskavice će bit dovoljno čvrste da ih okrenite na drugu stranu i završite s dodatnim 2 minutnim prženjem.

Ja sam ih poslužio uz ostatak grčkog jogurta i ručak je bio savršen! Možete ih iskoristiti i za riblje hamburgere ili kao obično meso za ručak uz prilog po želji.

Poslužite ih tople, ali ako vam ostane nešto od ručka za kasnije budite bez brige jer su i hladne jako ukusne!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 27.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija