Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Istra u srcu: Skuta s maslinama i domaćim maslinovim uljem

Mnogi izlete povezuju sa - sendvičima. Kad se spremaju na izlet, obavezno je ujutro otići u pekaru po peciva, a u trgovinu po majonezu, čajnu i ementaler. Karikiram, ali nije daleko od istine, zar ne? 

No, to ne mora biti baš tako, pogotovo što je danas baš sve moguće staviti u plastične posudice, bez straha da će vam se sve proliti po ruksaku. No, dobro, nemojte baš ponijeti juhu ;) 

Ako baš niste ljubitelj posudica, postoje mala pakiranja svega, pa kupite što želite jesti, kad ogladnite, pomiješajte i jedete. Trebate samo nožić, možda. No, ako i to zaboravite, zubi će poslužiti. 

Proteklu subotu sam provela u Istri. Prijateljica s fakulteta me svaki put kad se vidimo vodi na neko mjesto na kojem nikada dosad nisam bila. Ovaj put je na red došla neka super plaža podno mjestašca koje se zove Rakalj, na istočnoj obali Istre. U jutarnjim satima, dok sam još putovala prema Barbanu u kojem smo imale dogovor, dobila sam poruku: "Jedeš li sve ili opet nešto izmišljaš?"

"Jedem sve!", odgovorila sam, znajući da Nensi neće biti jedna od onih s početka teksta. No, vjerojatno me ni to ne bi ubilo. ;)

Kad smo došli na plažu, nešto je u vrećici gurnula ispod jedne stijene i rekla mi "ne pitaj ništa!" Poslušala sam. Nekoliko sati kasnije, otvorila je ruksak i počela vaditi vrećice i posudice. Ja sam nastavila ležati, ne obazirući se. Prizor koji je uslijedio je vrijedio mojeg čekanja: 

Na tanjuru su bile domaće masline, istarska skuta, domaće maslinovo ulje, malo origana i korica limuna nasjeckana na trakice. Nemojte me pitati kako je uspjela donijeti taj limun bez da se isuši. Pretpostavljam da je bio u nekoj posudici, jer ga nije rezala na plaži. Također, nemojte me pitati ni koje su količine u pitanju, ja sam ovaj put samo jela i uživala. 

"Ti stvarno nisi normalna" - bila je prva rečenica koju sam izgovorila!

No, to nije bilo sve - iz mora je izvadila bočicu s par deci domaćeg bijelog vina. Da ugođaj bude potpun - istarski. 

Zbog ovakvih trenutaka volim Istru i ljude koji ondje žive. Zbog te neke iskrene i nepretenciozne jednostavnosti i zbog gostoprimstva kojeg nikad ne nedostaje.

Aj lipo je u Istri
Piti i živiti
Samo neka nan dura...

Objavljeno 25.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija