Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Integralni kruščići s maslinama

 integralni kruscici

Svi ljubitelji kruha koji imaju razvijenu svijest o zdravoj prehrani u stalnoj su potrazi za zdravi(ji)m varijantama kruha, peciva ili bilo kojeg sličnog proizvoda od kojeg im rastu zazubice. Ideja za pripremu ima zaista puno i neki su vrlo jednostavni, a neki nešto složeniji, no rezultat je uvijek i svakako bolji od običnog bijelog kruha o kojem je sve rečeno i koji nikako ne treba imati u jelovniku.

Ova verzija zdravih kruščića prema popisu sastojaka izgleda komplicirana, ali zapravo nije – sastojke doslovno samo treba promiješati i kruščiće oblikovati i staviti peći. Priprema traje 10-ak minuta, pečenje (ovisno o jačini pećnice) oko 40 minuta, koju minutu kraće ako je pećnica jača.

Dakle, u manje od sat vremena imate gotove kruščiće za cijeli tjedan ;)

Evo kako:

Sastojci:

  • 600 g integralnog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica stevije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • 360 ml mlijeka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 100 g mrvljenog feta sira
  • 100 g maslina, nasjeckanih na sitno
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckan na sitno
  • Šaka svježeg peršina, nasjeckana na sitno
  • 3 žličice svježeg bosiljka, nasjeckanog na sitno
  • 1 žličice papra

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manjoj posudi pomiješajte mlijeko i ocat i ostavite da stoji 5 minuta.

U drugoj, većoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i steviju. Dodajte maslac pa mikserom sve izmiksajte dok ne dobijete nešto nalik drobljencu (da, to je hrvatska riječ za – crumble) ;)

U drugoj posudici umutite mješavinu mlijeka i octa s jajetom. Dobro to umutite pa polako ulijevajte u mješavinu brašna i cijelo vrijeme miješajte dok se ne izlijete i ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je smjesa prevlažna, dodajte još brašna. Potom u smjesu dodajte masline, feta sir, češnjak, peršin i bosiljak pa sve dobro izmiješajte.

Potom nožem režite komade jednake veličine pa među dlanovima oblikujte kruščiće željene veličine i oblika. Stavite ih na papir za pečenje pa u pećnicu. Pecite 40-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Ove kruščiće možete prerezati pa koristiti za sendvič, a možete ih jesti i samostalno, kao međuobrok ili za doručak.

Uslast!

Objavljeno 02.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija