Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Humanost na djelu: "Zumbathon za Maju" - pomozimo svi zajedno da Maja ozdravi!

U subotu 07.11.2015. godine s početkom u 18:00 sati u Sportskoj dvorani Dubrava, Gjure Prejca 2, Zagreb, održat će se humanitarna akcija pod nazivom „Zumbathon za Maju“, u organizaciji DSR Jump In, Zagreb. Na događaju će se 2 sata plesati Zumba® fitness, s ciljem prikupljanja novčanih sredstva neophodna za liječenje djevojčice Maje. Ulaznice su po simboličnoj cijeni od 30,00 kuna.

Maja Petrović ima samo 6 godina. Od svibnja 2014. godine liječi se KBC-u Rebro, gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom zloćudni tumor nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži. Unatoč iznimnim naporima liječnika i osoblja KBC Rebro, nakon višemjesečne borbe, koja je uključivala ukupno 11 ciklusa kemoterapija, operaciju u kojoj joj je odstranjen i bubreg te transplantaciju koštane srži, Maja nije izliječena. Štoviše, pretrage su krajem srpnja pokazale da se tumor proširio na drugu nadbubrežnu žlijezdu.

Njezin krhki organizam teško je podnio posljednju kemoterapiju. Nakon toga je Maja pala na tek 12,5 kilograma, tako da je novi ciklus kemoterapija isključen. Osim s tumorima Maja se bori i s lošom krvnom slikom, koja se do današnjeg dana nije uspjela regenerirati nakon transplantacije. Ona svaki tjedan mora primati krvne pripravke za trombocite, eritrocite i lijekove za leukocite. Stoga su se njezini roditelji, paralelno s tretmanom na KBC-u Rebro, odlučili na nastavak liječenja u Austriji imunoterapijom, koje se pokazalo uspješnom za još jednog dječaka, liječenog na Rebru.

Cijena prve terapije koju je Maja već prošla je cca 75.000,00 kuna, a tome treba dodati troškove smještaja, puta i dodatnih lijekova. Troškovi svake dodatne imunoterapije su 5.000 – 12.000 eura, ovisno o tretmanu koji mora primiti, a Maji je potrebno između 4 do 5 terapija.

Pozivamo sve da u subotu, 7. studenog u 18 sati dođu u Sportsku dvoranu Dubrava (Gjure Prejca 2, Zagreb), te ne samo da isprobaju Zumba® fitness, već i budu donatori u ovoj plemenitoj akciji.

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo Vas da, za potrebe događaja donirate novčana sredstva na žiro račun, Privredna Banka Zagreb d.d., pod nazivom Zumbathon za Maju – humanitarna akcija IBAN: HR07 23400091510749786.

Svaki doprinos je korak u ozdravljenju djevojčice Maje.

Objavljeno 02.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija