Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Hrskavi losos s povrćem

losos

Nekidan mi prijateljica kaže: "Jel ti jedeš išta drugo osim jaja, avokada i lososa? Čitam ja te tvoje recepte i čini mi se da uvijek pišeš samo o te tri namirnice!" ;) 

Hm, pa zapravo se ni ne sjećam kad sam zadnji put jela losos. Jaja sam jela jutros. Avokado prije 3-4 dana. Možda ima pravo, za prve dvije, ali s lososom zaista ne pretjerujem. Iako bih voljela ;) 

Njoj u čast, danas ponovo pišem o lososu. Hrskavom lososu. Finom lososu. Slatkom lososu. 

Evo sastojaka za recept: 

  • 1 filet lososa, oko 200 g
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica ružmarina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Kupila sam veći filet lososa pa sam ga prerezala na dva podjednaka dijela. Svaki je imao oko 200 g koliko mi je dovoljno po obroku. Na dasci sam losos stavila tako da je koža odozgora i oštrim nožem sam napravila zarezotine na svakih oko 1 cm udaljenosti. Zarezotine su duboke oko 1cm. (Važno je paziti da ne prerežete cijeli filet)

Svaku zarezotinu sam napunila na sitno narezanim češnjakom i ružmarinom pa porom i soli i paprom. 

Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje, a i losos sam lagano namazala maslinovim, da se ne zalijepi za tavu. Losos sam stavila na tavu i nježno ga stisnula dlanom tako da je cijelom površinom na tavi. Na strani na kojoj je kora sam pekla oko 3 minute, pa jos oko 2 minute na strani gdje je meso. Važno je da se losos ne prepeče, već ostane sočan i nježno narančaste boje. 

Ja sam ga jela s cherry rajčicama i špinatom.

Objavljeno 19.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija