U posljednje vrijeme mi je večera, uz doručak, najkreativniji dio dana, tj. rezultat moje kreativnosti su neki fini obroci s kojima se želim pohvaliti. Jučer sam prije sna napravila hladno-toplu salatu u kojoj ima zaista svašta, a bila je gotova u 10 minuta:
- 50 g baby špinata
- 50 g peteljke celera
- šaka kikirikija (neslanog)
- 100 g purećih prsa
- začini: sol, kurkuma, papar
- 1 žlica bučinog ulja
- 1 žličica kokosovog ulja
Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa stavila kikiriki da se malo zapeče. Nakon otprilike minutu, dodala sam na trakice narezanu puretinu i poklopila uz povremeno miješanje. Nakon 1-2 minute sam dodala celer narezan na komadiće pa sve ostavila da se dinsta 5-6 minuta, dok meso nije bilo pečeno, a celer malo omeškao.
Dok se to završavalo, oprala sam i procijedila baby špinat pa istresla u zdjelu. Kad je mješavina kikirikija i mesa bila gotova, stavila sam sa strane da se malo ohladi, pa potom pretresla preko baby špinata. Prelila sam domaćim bučinim uljem, promiješala i uživala.
Objavljeno 02.06.2017.