Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Fit ručak za fit liniju

piletina riza

Znate kako kažu "abs are made in the kitchen!" i zaista, koliko god mi se to često ne sviđa, istina je okrutna. Nema te vježbe, broja ponavljanja ili težine koja može utjecati na to kako izgledate u ogledalu koliko na to utjecaj ima hrana. Hrana je početak i kraj svega: zdravlja, energije, raspoloženja i - izgleda. 

Evo jednog primjera obroka koji će podržati vašu vitku liniju, a opskrbiti vas kompleksnim ugljikohidratima (riža), proteinima (meso) i vlaknima (mahune). 

  • 150 g pilećeg filea
  • 30 g riže
  • 2 šampinjona
  • 60 g mahuna
  • 3-4 cherry rajčice
  • 1/3 glavice luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • začini: sol, papar

Rižu stavite kuhati, prema uputama na pakiranju. Kad je riža skoro gotova, procijedite je i ostavite sa strane.

Pola žlice maslinovog zagrijte na tavi i ubacite meso pa ga ispecite sa svake strane, da dobije lijepu koricu. Kad je meso pečeno izvadite ga iz tave i ostavite sa strane, da otpusti sokove.

Na tavu izlijte ostatak maslinovog ulja pa istresite da se dinsta na sitno nasjeckan luk. Kad se luk omekša dodajte na sitno narezane gljive pa čim one malo omekšaju, dodajte rižu i zamrznute mahune pa poklopite da se dinsta dok ne budu gotovi.

Kad je gotovo istresite na tanjur gdje je piletina i dodajte sa strane cherry rajčice, da još malo pojačate unos vitamina i minerala. 

"Piletina i riža" su po mnogima najtipičniji fitness obrok, no ako im samo malo dodate raznovrsnog povrća imat ćete potpun obrok kojim možete doprinijeti formi, zdravlju i dobrom osjećaju. A što drugo vam treba? 

Objavljeno 08.12.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija