Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Filet soma sa špinatom

filet soma

Riječnu ribu jedem zaista rijetko. Valjda 1-2 puta godišnje. Ne zato jer je ne volim, već moji morski korijeni imaju i morske prehrambene navike. Jučer mi se svidio svježi filet soma na tržnici pa sam kupila 4 komada i napravila si večeru. 

Evo sastojaka: 

  • 4 fileta soma
  • 150 g riže
  • 3 češnja češnjaka, narezan na sitno
  • 500 g špinata, narezan na sitno
  • 1 šaka peršina, narezan na sitno 
  • 1 limun
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlkica kapara
  • 50 g ribanog parmezana
  • 30 g zobenog brašna

Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dok se riža kuha, u posudi zagrijte vodu i dodajte špinat pa ostavite da se kuha 2-3 minute, dok se špinat ne omekša. Kad je gotovo, špinat procijedite. Na tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja, dodajte češnjak i miješajte dok ne postane staklast. Dodajte kuhani špinat i miješajte. Skinite s ploče pa dodajte parmezan i promiješajte pa stavite sa strane. 

Na tanjur stavite zobeno brašno. Filete soma obrišite papirnatim ubrusom pa uvaljajte u zoben obrašno. Na tavi na kojoj ste dinstali špinat dodajte preostalo maslinovo ulje pa kad se zagrije stavite filete ribe. Pecite 3-4 minute sa svake strane. Potom dodajte kapare i sok iscijeđenog limuna pa dinstajte još 2-3 minute u ovom soku. 

Prije serviranja riži dodajte nasjeckan peršin. 

Jedite dok je toplo. 

Objavljeno 16.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija