Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Filet oslića u soku od rajčice

oslic

Kaže meni Jelena (moja trening partnerica) prije nekoliko dana: "E ajmo na road trip u Andaluziju."...

Kaže meni Jelena jučer: "E ajmo na road trip u Kataloniju."...

Pitam ja nju danas: "Što si rekla? Andaluziju ili Kataloniju?", 

Ona odgovara: SVEEEEE

Megalomanka!!!

No, ako se negdje ide na road trip, znate ono, kamper, ekipa i "mladi smo i ludi" bitno je pametno osmisliti što će se po putu jesti. Poznavajući Jelenu i mene, naša prva postaja će biti Jastrebarsko u kojem ćemo morati probate neke specijalitete... Do Katalonije će nam trebati 20 dana. I puuuno novaca. 

No, ideja o odlasku u Kataloniju me potakla da malo guglam i tražim neke tipične njihove recepte... Prvi na koji sam naletjela je jednostavan i valjalo ga je isprobati. Zove se "Suquet de Peix" (štogod to značilo): 

Oslić u soku od povrća (nešto sličnoj našoj buzari)

Sastojci: 

  • 4 filea oslića
  • 170 g rajčice (oguljena, nasjeckana na kockice i očišćena od koštica
  • 1 glavica luka
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 1/2 čajne žličice začinske paprike, ljute
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • šaka peršina

U blender sam ubacila rajčicu, luk, peršin i češnjak i izblendala dok nisam dobila smjesu u kojoj je povrće još uvijek u komadićima, dakle, ne skroz kremasto. Dodala sam začinsku papriku i pomiješala. Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa istresla smjesu i pirjala par minuta.

Na drugoj tavi sam zagrijala još malo maslinovog ulja pa stavila oslić da se zapeče s jedne strane, pa s druge. Dodala sam mu malo umaka da bude u soku kako se ne bi zalijepio za dno tave. Kad je riba gotova stavila sam je na tanjur, pa preko nje posula umak od rajčice i začina. Kao prilog možete jesti npr. palentu. 

Ok, ovo je jako fino. Možemo ići u Kataloniju. 

p.s. Jelena je prof španjolskog i sad će mi sigurno javiti što znači: "Suquet de Peix"

Objavljeno 27.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija