Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Eggocado - avokado punjen jajetom!

eggocado

Jelena se razbacala receptima s avokadom. Jedan je za ukusan doručak, koji slijedi, a u sljedećem blogu će biti avokado kombinacija za ručak.

Kako to obično s njom biva, ja pošaljem poruku „pošalji mi recept za ovo što si objavila maloprije na instagramu“, a ona pošalje pripovijetku koju ja onda samo doslovno kopiram u blog:

Nazvat ćemo ga: Eggocado :)

A što da ti kažem, prefino. Pogotovo ako obožavaš avokado kao ja :)

U tom slučaju samo trebaš paziti da ne pojedeš i kožicu od silnog struganja bogatog, masnog i slasnog zelenog mesa! hahahaha

Dobro, sad ćeš mi ti ili neki napasni vegan/vegetarijanac reći da je kora avokada ustvari iskoristiva i da se upotrebljava kao zamjena za meso i špek ????

eggocado

Nego, recept:

Prepoloviš avokado i ako nemaš partnera, dečka, muža ili  (ne)pozvanog gosta koji nije vegan/vegetarijanac, jednu polovicu iskoristiš za večeru :), a drugu za doručak.

Malo polovicu avokada dodatno žlicom izdubiš da napraviš dovoljno mjesta za jaje. Nikako ne bacati meso koje se izvadilo - to pojesti ili nakapati limunovim sokom i sačuvati za daljnju uporabu.

Razbiti jaje - ili izravno u avokado (u tom slučaju pažljivo i polako da se ne razlije izvan udubine) ili prvo u zdjelicu pa onda polako iz zdjelice u udubinu. Posipati jaje nasjeckanim peršinom i paprom i začinima po želji (na slici je posipano šafranom - elem lijepa narančasta boja).

Staviti polako i pažljivo u zagrijanu pećnicu i peći 15-ak min na 220-240 (peći do željene konzistencije jajeta - najbolje ne skroz speći tako da jaje prvim zamahom žličice u avokado pusti svoju bogatu zlatnu lavu! :)

I to je to.

Dodatak za one koji ovo smatraju skupim doručkom: 

Avokado sam kupila za 7 kuna. Polovica je dakle, 3,50kn. Uzmimo da je jaje 1,50kn. Cijena doručka je 5 kuna. 

Objavljeno 19.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija