Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Društvene prednosti kardio treninga na otvorenome

Došlo je proljeće, napokon. Makar kalendarski. Nadam se da će se uskoro i živa u termometrima probuditi i poskočiti na neke temperature bliže 15-ici i više. Najbolja mjera hladnoće je kad ujutro dođem u 6.30 na Jarun i - nigdje nema žive duše. Doslovno. I usput, napravim 3 kruga biciklom i tek se u zadnjem uspijem zagrijati. 

Za toplijih dana je Jarun moja gotovo svakodnevna destinacija. Srećom, živim samo par stotina metara od jezera, pa sam ondje za 2 minute biciklom. Tjednom odradim jutarnji kardio, vikendom imam na Jarunu "cjelodnevni boravak". No, osim što je Jarun izvrsna lokacija za odraditi kardio trening, postoji još jedan pozitivan aspekt takvih lokacija i treninga na otvorenom: onaj socijalni!

Dakle, kardio trening je vrhunska socijalna aktivnost. 

Naime, jutarnje treninge uvijek rade isti ljudi, i već nakon 2-3 dana bez imalo muke ćete pronaći ekipu za trening. Termine je lako dogovoriti, radno vrijeme nas sve određuje pa nema kašnjenja, ni dužih ostajanja. Istovremeno, one dane kad mi se ujutro ne da ustajati znam da imam dogovor sa svojim "pedalačima" i ne mogu ih iznevjeriti. Najčešće ni ne izmjenjujemo kontakt brojeve, usmeni dogovor bez mogućnosti javljanja da sam zaspala/premorena je dodatni impuls za ustajanje. "Sutra na ulazu u 6.30" i to je to. 

Zanimljivo je i uspoređivati, jutarnja ekipa, ograničena vremenom, puno brže vozi. Puno bolje koristi vrijeme i puno manje čavrlja.

Istovremeno, vikend ekipa je puno opuštenija: "Ja sam tamo oko 2, krenut ću prvi krug u suprotnom smjeru pa se sretnemo negdje", a i zbog laganijeg vikend tempa je nivo upoznavanja puno veći. Duže se vozi, tempo je sporiji, piju se kave, sunča se na tribinama, nose se obroci u ruksacima... Kako kaže moja prijateljica "paralelni svijet". 

Trkači, roleri, biciklisti, šetači, bez obzira na broj kotača ili vrstu aktivnosti, svima je zajedničko da su došli baviti se nekom aktivnošću i biti na svježem zraku. Sami birate želite li prijatelje, poznanike, kardio suputnike, ljubavnike... dok god vas oni motiviraju da se vraćate ovoj vrsti aktivnosti, dotad ih je dobro imati pored sebe na stazi. (Ponekad je dobro imati i bivše, oni vas motiviraju da im pobjegnete ili ih ulovite ;) 

Ako niste tip koji će uspostavljati kontakte s ljudima, slušalice su uvijek pravi znak: "Ne diraj me!". Oni željni društva neće vas dirati, uvijek je dovoljno onih bez slušalica. Kojoj god skupini pripadali, s dolaskom proljeća pronađite svoju omiljenu destinaciju ili rutu za kardio trening, uhvatite svoj ritam i duboko dišite. Kardio trening umjerenog intenziteta je vaša svakodnevna doza zdravlja i nemojte je zanemarivati. 

 

Objavljeno 23.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija