Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Drobljenac (crumble) s jabukama

crumble

Mama me jučer nazvala i najavila kako ona i tata dolaze kod mene za vikend. To znači dvoje: 

  • moram hitno pospremiti stan, i
  • moram smisliti što ću ima raditi za jesti

Naravno da neću roditeljima pripremati nešto što i oni obično jedu, a zapravo jedu vrlo slično mojim prehrambenim navikama, pa je izazov još i veći. Dakle, moram pripremati nešto što obično ne radim.

Smišljanje kreće s nečim slatkim.

Čini mi se da bi im se volio svidjeti drobljenac (crumble) s jabukama

Nadjev:

  • 6 jabuka, zlatni delišes su ok odabir
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice cimeta

Baza:

  • 150 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 50 g kokosovih mrvica
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica meda
  • 3-4 žlice maslinovog ili kokosovog ulja

Jabuke se operu i narežu na komadiće ili trakice, kako vam se čini da će biti lakše za jesti. Potom ih se stavi u posudu, doda vanilija i cimet i prelije vodom i kuha na srednjoj temperaturi 15-ak minuta, dok ne omekšaju.

U posudi se pomiješaju zobene pahuljice, kokos, cimet, vanilija, med i ulje i sve se dobro prstima umijesi, da se sve sljubi. Pećnicu se zagrije na 160 stupnjeva.

Kad su kuhane, jabuke treba izvaditi u dublji protvan pa preko staviti smjesu sa zobenim pahuljicama. Drobljenac se peče u pećnici oko 30 minuta, odnosno dok gornji sloj ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Servirati se može uz sladoled ili primjerice, grčki jogurt.

 

Objavljeno 29.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija