Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Domaća juha od rajčica

juha od rajčice

Ponekad stvari ne idu kako očekujemo. Pod ovim podrazumijevam da nas ponekad doslovno smlati neka bolest, slabina ili nešto slično. Iz ne znam kojeg razloga ja UVIJEK kad sam bolesna, bez obzira radi li se o prehladi ili sam slomila mali prst na nozi, želim jesti isto jelo: domaću juhu od rajčice! 

Zaista me ne pitajte zašto jer zaista odgovor nemam. U takvom stanju jednostavno obožavam juhu od rajčice. I bez imalo izuzetka, ta juha me - izliječi. Ok, ne zacijeli slomljeni prst, ali oporavi od bilo kakve malaksalosti, slabine, mučnine i sličnih stanja. 

Jučer je bio takav dan, nakon ok jutra i dolaska na posao, sve je odjednom krenulo po zlu. Slabina, mučnina, iscrpljenost, a potom i sve moguće probavne smetnje koje uz to najčešće idu. Doslovno sam se odvukla kući i legla u krevet. Prespavala sam u istom polusjedećem položaju, na boku, cijelo poslijepodne, a kad sam se probudila samo sam jednu želju imala: juhu od rajčice. 

I očekivano, juha od rajčice me spasila. Ovaj put po Teinom receptu. 

Sastojci: 

  • 2 veće beef rajčice
  • 1 žličica stevije
  • 1 prstohvat origana
  • 1 prstohvat bosiljka
  • 2 listića lovora

Rajčice prerežete na četvrtine i stavite kuhati u litru vode. Dodate zličicu sladila i pustite pola sata na srednje jakoj vatri da se kuha. Kad kožica otpadne, izvadite je vilicom i bacite. Potom uzmite cjedilo i svaku rajčicu propasirate iznad vode u kojoj se kuhala, tako da u sjedilu ostanu tvrđi dijelovi i koštice, a u juhi završi samo čisto meso rajčice. Sad sve dobro promiješajte i dodajte začine pa pustite da se kuha još par minuta, da se arome začina sljube s juhom. Servirajte i jedite toplo. 

Očekivano, Teina juha me spasila i ja sam danas živa i zdrava u uredu ;)

Objavljeno 05.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija