Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Curry s piletinom i brokulom

curry piletina

Jelena mi je maloprije poslala poruku: "Do sljedećeg putovanja u Aziju, odlučila sam svaki dan jesti curry!" Potom je poslala fotku i ispod napisala recept.

Ja sam na kraju samo najavila joj svoj dolazak na ručak, jer na Tajlandu sam se svaki dan iznova zaljubljivala u njihov curry.

Evo Jeleninog recepta:

Recept s našeg najdražeg Tajlanda: u woku sam zagrijala žlicu ulja od kikirikija i na vruće ulje bacila sitno isjeckani češanj češnjaka. Potom sam ubacila kockice puretine i kratko popržila (dok ne poprimi bijelu boju sa svih strana).

Nakon toga za začinila curry madrasom i stavila žlicu i pol paste zelenog curryja koju sam kupila na Tajlandu (ona već sadrži i sol i češnjak i luk pa oni koji nemaju pastu već samo prah-začin trebaju na ulje prvo baciti nasjeckani češnjak i luk).

Zatim sam miješala da pasta prekrije svo meso i onda ubacila šalicu pilećeg temeljca (može i voda) i potom pola limenke kokosovog mlijeka (može i cijela ako se radi veća porcija).                       

Potom sam ubacila jedan krumpir nasjeckan na kockice, brokulu  i jedan paradajz nasjeckan na kockice. Ostavila sve da se kuha 15-20 min (treba samo provjeriti je li sve kuhano). Brokula se može i odvojeno, pa pomiješati, sve prema želji.                       

Na kraju sam posipala šakom kikirikija - to je the final touch (obavezno!). Mogu i indijski oraščići.         

Prilog za curry: riza, kvinoja, što god želiš! Ide sveeee!

Objavljeno 19.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija