Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Crumble od jabuka sa sladoledom

apple crumble

Prije početka pisanja ovoga teksta tražila sam postoji li hrvatski naziv za ono što je u engleskom govornom području (a očito i šire) poznato kao - crumble. Jedino rješenje koje sam pronašla je - mrvičasta pita od jabuka! Iako se kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, užasavam ovog argumenta, ali odlučila sam taj naziv ne koristiti jer mi je - ružan! 

Jednostavno ne mogu tako ružno nazivati nešto što je tako fino! A crumble od jabuka je stvarno jako dobar! 

Evo jednog recepta koji sam pronašla i koji je super!

Sastojci:

Sloj s jabukama:

  • 4 jabuke, oguljene i narezane na fetice
  • sladilo 
  • 1/2 žlice integralnog brašna
  • malo cimeta
  • 30 ml vode

Hrskavi sloj

  • 50 g zobenih pahuljica
  • 70 g integralnog brašna
  • sladilo
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 60 g maslaca

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan stavite jabuke. U posudi pomiješajte ostale sastojke za sloj s jabukama pa prelijte preko jabuka i malo sve promiješajte. 

U posudi pomiješajte zobene, brašno, sladilo, cimet, prašak za pecivo i maslac. Sve dobro promiješajte, najbolje rukama, da se sve sljubi i natopi maslacem, a da pritom maslac ostane u komadićima. Potom smjesu ravnomjerno rasporedite po sloju s jabukama. 

Pecite oko 40-45 minuta, odnosno dok gornji sloj ne dobije lijepu zlatnu boju i postane hrskav. 

Možete jesti toplo, a super paše ako na vrh stavite kuglicu sladoleda od vanilije. E onda je to prava gozba!

Objavljeno 28.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija