Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladni kolačići bez brašna!

kolacic

Pisala sam nedavno članak o slanutku i njegovim čudesnim nutritivnim vrijednostima, ali i nizu pozitivnih utjecaja na zdravlje. Srećom, zbog njegovog dosta neutralnog okusa, recepata sa slanutkom ima doslovno na tisuće pa je ovu namirnicu jednostavno vrlo često konzumirati, a opet - svaki put na neki drugi način. 

Evo jednog slatkog recepta za desert/kolačiće kojima je upravo slanutak baza. 

  • 1 limenka slanutka (400g)
  • 120 g maslaca od kikirikija ili badema
  • 3 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 2 žličice ekstrakta vanlije
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 50 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane što tamnije čokolade

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. 

Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Potom žlicom ili rukama umiješajte čokoladne kapljice, tako da ostanu cjelovite, ali dio kapljica ostavite sa strane, za posuti smjesu, na kraju.

Smjesu istresite u protvan i poravnjte po vrhu pa po njoj prospite preostale čokoladne kapljice pa i lagano utisnite dlanom ili špatulom, u smjesu. 

Pecite 20-25 minuta. Kako biste provjerili je li smjesa pečena, probodite je čačkalicom: ako je čačkalica suha, kolač je gotov. 

Pazite da se ne prepeče jer će biti smjesa presuha, želite zadržati sočnost ovog kolača. 

Izvadite iz pećnice, ostavite 20-ak minuta da se ohladi pa narežite na kockice. 

Uživajte!

Objavljeno 19.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija