Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladni "gingerbread" s bananom

kolac

Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto: 

Sastojci:

  • 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire
  • 4 žlice meda
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 čajnu žličicu sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice klinčića
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 120 g čokoladnih kapljica ili ribane tamne čokolade

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 ° C i podmažite protvan za kolače.

Sve mokre sastojke stavite u veliku zdjelu (prvih šest sastojaka s popisa), zatim u drugu zdjelu pomiješajte suhe sastojke.

Polako dodajte suhe u mokre, a kada ste ih spojili i dobro promiješali, po vrhu pospite polovicu čokolade.  

Tijesto preselite u protvan i pecite oko 30 minuta.  Potom izvucite iz pećnice da pospite ostatke čokolade. Pecite još 15-20 minuta ili dok čačkalica kojom probodete kolač ne bude suha.

Ostavite malo da se ohladi pa se pokušajte suzdržati da ne pojedete sve odjednom.

Objavljeno 23.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija