Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladna zobena kaša s maslacem od kikirikija

zobena kasa

Zobena kaša ima potpuno drugačiji okus ako je se ostavi preko noći pa ujutro jede. Ne znam ima li s time veze beta glukan kojeg zobena kaša, ako je pripremljena na taj način, otpušta ili nešto drugo, ali ako mi je u jelovniku ovaj obrok u planu, uvijek ga pripremim navečer prije spavanja, ostavim u hladnjaku, pa jedem ujutro. (btw. beta glukan je najvrjedniji dio zobenih pahuljica - radi se o "lovcu na uljeze u ljudskom tijelu", slikovito rečeno. 

Otkriven je čitav niz bolesti kod kojih se korištenje beta glukana pokazalo iznimno uspješnom terapijom:

  • sve vrste infektivnih bolesti uzrokovanih virusima, bakterijama i gljivicama
  • alergije
  • kronične upale
  • tumorske bolesti
  • hematološke bolesti (leukopenija, trombocitopenija, anemija...)
  • autoimune bolesti (lupus, artritis, ulcerozni kolitis, psorijaza...)
  • sporo i slabo zacjeljivanje rana
  • postoperativni oporavak
  • izloženost različitim vrstama zračenja (UV, elektromagnetsko..)
  • ateroskleroza (smanjuje kolesterol, sprječava nastanak plaka)
  • mononukleoza

Pored spomenutog, beta glukan je pokazao iznimno djelovanje i kod oporavka od radijacije i kemoterapije te češćih stanja organizma kao što su razne dijete, fizički ili emocionalni stres a preporuča se i sportašima.

E sad, da se vratim mojoj zobenoj kaši: 

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 150 ml mlake vode
  • 50 ml zobenog ili bademovog mlijeka
  • 1 žlica maslaca od kikirikija s čokoladom
  • začini: cimet, đumbir
  • 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica meda

Vodu i mlijeko zagrijte pa ubacite zobene pahuljice pa jedno po jedno ubacujte i sve ostale sastojke, uz stalno miješanje, da se sve sljubi. Istresite u zdjelu ili neku veću čašu pa ostavite da se ohladi pa potom stavite u hladnjak preko noći. 

Ujutro samo promiješajte prije papanja. (Ako želite jesti toplo, kašu na 1 minutu zagrijte u mikrovalnoj). 

Objavljeno 03.05.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija