Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Čitateljica šalje: Cheesecake s breskvom

Cheesecake volimo i točka. I svaki recept za ovaj kolač iznova razveseli. Istina, jedino što više razveseli jest kad nam netko taj kolač donese na degustaciju. Ali dobro, nećemo pretjerivati ;)

Naša čitateljica Kristina, danas nam je poslala svoje recept za cheesecake s breskvom. Poruku prenosimo u cijelosti:

"Dragi fittovci, evo šaljem vam svoj jednostavni recept za cheesecake.

Cheesecake "biskvit":

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica zobenog brašna
  • 1 žlica kokosovog šećera, mljevenog
  • pola praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 250 g posnog sira
  • 300 g grčkog jogurta
  • 3 žlice whey proteina od vanilije
  • 2 žlice mljevenog kokosovog šećera
  • ribana korica 1 limuna

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postupno dodajte kokosov šećer i zobeno brašno. Na kraju dodajte prašak za pecivo i dobro promiješajte. Smjesu istresite na papir za pečenje koji ste stavili u neki protvan (ja sam pekla u klasičnom kalupu za torte, promjer 26cm) pa pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok se smjesa ne ispeče i dobije zlatno-smeđu boju. Kad je bilo gotovo, izrezala sam kolutove čašom koja mi ima najšire grlo.

Sve sastojke za kremu stavite u posudu pa dobro promiješajte i ohladite dok se peče biskvit.

Nektarinu narežite na kriškice, prelijte s 1d cl vode, 1 žlicom meda i cimetom stavite lagano kuhati, kad voda iskuha nekratirna je gotova i spremna za ukrasiti ovaj kolačić.

Kad se biskvit ohladilo slagala sam "sendviče": biskvit pa sloj hladne kreme, pa opet biskvit, na kraju hladnu kremu pa kuhanu nektarinu.

Ovo što je na slici u čaši je isti kolač, samo pripremljen u malo drugačijoj varijanti: natrgala sam biskvit i stavljala u čašu: biskvit, krema, biskvit, krema, voće.

i to je to!"

Hvala Kristina. Bilježimo se za degustaciju. ;)

Objavljeno 28.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija