Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Chia-kokos puding s voćem

Od kad sam probala chia sjemenke, puding je nešto što se ne radi iz vrećice ;) i zdravo je. i fino je. I nutritivno je mrcina jer te chia sjemenke sadrže toliko omege da vas zaboli glava!

Fora kod chia sjemenki je ta njihova moć upijanja, pa ih stavite u neku tekućinu i one već nakon 15-20 minuta naprave tu želatinoznu smjesu s kojom možete svašta. Puding je zapravo najjednostavnije rješenje pa je super za doručak. Utrpate još nekog voća, orašastih plodova, i eto fine klopice.

Evo kako sam ja to jutros napravila:

  • 100 ml kokosovog mlijeka (gusta krema, iz konzerve)
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • 3 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice badema
  • 1 limun
  • malo cimeta
  • nasjeckamo voće po želji (1/2 kivija, 1/3 banane)
  • 1 žlica meda

Ustala sam oko 7. Otvorila sam konzervu kokosovog mlijeka (razlikujte kokosovo mlijeko od kokosove vode koja se u tetrapacima prodaje kao "mlijeko". Mlijeko je gusto i kremasto i kupuje se u konzervama) i odvadila oko 100g. U to sam stavila chia sjemenke, dodala zobenog mlijeka i sve promiješala i ostavila da bubri.

Dok se to događalo ja sam provjerila fejs, "izstokala" sve koje trebam da budem mirna, preletjela preko naslova u vijestima, iznervirala se zbog stvari na koje ne mogu utjecati i oprala zube ;)

Nakon toga sam iscijedila limun, bananu i kivi narezala na kockice i sve ubacila u tavu te dodala žlicu meda. Malo sam to sve zagrijala da se med i limun sjedinje i da se napravi kao neka sljubljena smjesica. I sve sam prelila preko chia pudinga.

Slikala sam dok lijepo izgleda i navalila na klopanje.

Objavljeno 18.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija