Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Cheesecake za rođendane i ostala veselja

Chesecake je uvijek dobrodošao. Samo trebam smisliti prigodu. No, ponekad je prigoda: "srijeda je"! ;)

Prije par godina sam naletjela na jedan recept za ovaj kolač i od tad ga se držim "kao pijan plota" ;) 

Evo sastojaka: 

  • 100 g zobenih pahuljica, onaj sitniji tip
  • 2 mjerice proteina od čokolade (može i vanilija / lješnjak / cookie
  • 100 ml malomasnog ili zobenog mlijeka
  • 1 kg kremastog posnog sira
  • želatina
  • šaka grožđica / brusnica
  • sezonsko voće (ili smrznuto)
  • 50 g tamne čokolade 

Uzmite malo veću posudu i u nju istresite zobene i proteine i promiješajte. Potom polako dodajte mlijeko uz miješanje. Dodajte malo stevije. Smjesu malo ostavite da odstoji da zobene pokupe vlažnost. Smjesu istresete u kalup za tortu u kojem je papir za pečenje. Sve zajedno stavite na pola sata u duboko smrzavanje. 

U međuvremenu, u posudi izmiješajte posni sir, želatinu, steviju i suho voće. Kad ste kalup sa smjesom izvadili iz leda, na njega dodajte ovu smjesu i izravnamo po površini. Odozgora narežemo svježe voće i poslažemo po cijeloj površini. Meni su jagode uvijek najdraži izbor, ali može i ananas i neko drugo voće, ovisi o sezoni. Na vrh naribajte čokoladu i stavite u hladnjak da se stvrdne. 

Ovo je prefino! Vjerujte! (Probajte i uvjerite se sami!)

Objavljeno 18.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija