Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Cheesecake muffini s bundevom

muffin

Mirisni, mekani i apsolutno neodoljivi, cheesecake muffini s bundevom toliko će vas oduševiti da ćete poželjeti da jesen traje još dugo. Ovi muffini napravljeni su od zdravih sastojaka i bezrafiniranog šećera, a puni su toplih jesenskih začina i okusa bundeve. Idealan su vikend desert, ali i užina.

Sastojci:

  • 1 šalica + 12 žlica integralnog brašna
  • 1 žličica bundevičastog začinskog mixa
  • 2 žlice muscovado šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice kokosovog ulja otopljenog i rashlađenog
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 1/2 šalice meda ili sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica kremastog sira light
  • 1 žumanjak
  • 1/2 žličice soka limuna

muffin

Za pire od bundeve:

  • 1 Butternut (muškatna) bundeva

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 190C. Nauljite protvan za muffine kokosovim uljem.
  2. U posudi izmiješajte suhe sastojke - brašno, sol, sodu bikarbonu, začinski miks i muscovado šećer.
  3. U odvojenoj posudi pjenasto zamutite jaja. Dodajte otopljeno ulje, med ili sirup, vaniliju i pire od bundeve. Izmiješajte pa umiješajte suhe sastojke. Stavite sa strane.
  4. U manjoj posudi izmješajte kremasti sir, žumanjak i limun dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  5. Napunite kalupe smjesom za muffine. Na svaki muffin u sredinu dodajte žličicu smjese kremastog sira pa čačkalicom prošarajte smjesu.
  6. Pecite 18-20 minuta (napravite test čačkalicom, ako izađe čista, tijesto je pečeno).
  7. Izvadite protvan iz pećnice i ostavite da se muffini ohlade 5 minuta.

Za pire od bundeve:

  1. Zagrijet pećnicu na 190C. Na protvan za pećenje stavite papir za pečenje.
  2. Bundevu prerežite na pola i očistite od koštica. Stavite na protvan i pecite 30 min, odnosno dok ne omekša.
  3. Izvadite iz pećnice i žlicom izdubite meso bundeve. Upotrijebite za izradu muffina a ostatak možete spremiti u staklenu teglicu sa dobrim poklopcem i držati u frižideru.

Napomena: Držite u zatvorenoj posudi do 5 dana. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

muffin

Objavljeno 24.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija