Mirisni, mekani i apsolutno neodoljivi, cheesecake muffini s bundevom toliko će vas oduševiti da ćete poželjeti da jesen traje još dugo. Ovi muffini napravljeni su od zdravih sastojaka i bezrafiniranog šećera, a puni su toplih jesenskih začina i okusa bundeve. Idealan su vikend desert, ali i užina.
Sastojci:
- 1 šalica + 12 žlica integralnog brašna
- 1 žličica bundevičastog začinskog mixa
- 2 žlice muscovado šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1/2 šalice kokosovog ulja otopljenog i rashlađenog
- 1 šalica pirea od bundeve
- 1/2 šalice meda ili sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica kremastog sira light
- 1 žumanjak
- 1/2 žličice soka limuna
Za pire od bundeve:
- 1 Butternut (muškatna) bundeva
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 190C. Nauljite protvan za muffine kokosovim uljem.
- U posudi izmiješajte suhe sastojke - brašno, sol, sodu bikarbonu, začinski miks i muscovado šećer.
- U odvojenoj posudi pjenasto zamutite jaja. Dodajte otopljeno ulje, med ili sirup, vaniliju i pire od bundeve. Izmiješajte pa umiješajte suhe sastojke. Stavite sa strane.
- U manjoj posudi izmješajte kremasti sir, žumanjak i limun dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Napunite kalupe smjesom za muffine. Na svaki muffin u sredinu dodajte žličicu smjese kremastog sira pa čačkalicom prošarajte smjesu.
- Pecite 18-20 minuta (napravite test čačkalicom, ako izađe čista, tijesto je pečeno).
- Izvadite protvan iz pećnice i ostavite da se muffini ohlade 5 minuta.
Za pire od bundeve:
- Zagrijet pećnicu na 190C. Na protvan za pećenje stavite papir za pečenje.
- Bundevu prerežite na pola i očistite od koštica. Stavite na protvan i pecite 30 min, odnosno dok ne omekša.
- Izvadite iz pećnice i žlicom izdubite meso bundeve. Upotrijebite za izradu muffina a ostatak možete spremiti u staklenu teglicu sa dobrim poklopcem i držati u frižideru.
Napomena: Držite u zatvorenoj posudi do 5 dana. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 24.10.2017.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija