Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Caponata - miris Italije u vašem domu

Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera. 

Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti: 

Caponata

Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.
Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu.

Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj posudi u frižideru i po nekoliko dana što je čini praktičnom kao ručak kojeg nosite na posao uz neki komad tuna odreska ili pržene piletine.

caponata

Za 6 porcija Caponate potrebno je:

  • 500 g konzervirane rajčice
  • 750 g na kockice izrezanog patlidžana
  • 1 dl narezanih otkoštenih maslina
  • 1 prepolovljen i na ploške narezan ljubičasti luk
  • 3 stapke celera listaša nasjeckati
  • 2 žlice kapara
  • 1 dl aceto balsamica
  • 1 dl maslinovog ulja

Na masni papir poslagati kockice patlidžana i u pećnici peći na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.

Na tavici ugrijati maslinovo ulje, dodati luk i celer i pirjati 5-6 min. Smanjiti vatru, dodati rajčicu i polako pirjati petnaestak min. Umiješati kapare, masline i aceto te pirjati još 5-10 min. Maknuti s vatre i umiješati kockice patlidžana.

caponata

Hvala Jelena!

 

Objavljeno 03.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija