Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Butternut buča punjena mljevenom govedinom

punjena buca

U različitim Paleo kuharicama i blogovima dostupnima na internetu često pronađem zanimljive recepte. Neki su više ili manje u skladu s mojim načinom prehrane, pa se u opstalim obrocima malčice prilagodim kako bih ostala u nekom željenom nutritivnom omjeru i količinama. 

Prije par godina sam se upoznala s bučama i otad ih svake godine jedem od prvog dana kad se pojave na policama supermarketa ili na tržnici. Hokkaido, butternut, kabocha... Svaka je fina na svoj način, a mogućnosti pripreme su ogromne. 

Evo jednog paleo recpeta za pripremu punjene butternut buče: 

Sastojci: 

  • 1 butternut buča, prerezana po dužini 
  • 450 g mljevene govedine
  • 6 feta pancete
  • 3 manje glavice luka 
  • sol, papar
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 3 žlice aceta balsamica

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Buču prerežite na pola i žlicom izvadite koštice iz unutražnjosti. U veću posudu stavite 2 cm vode pa buče poklopite na dno i kuhajte tako oko 30 minuta. Ako ovda ispari, dodajte. Dok se buča kuha, na tavi prepecite pancetu da postane hrskava. Pancetu izvadite na tanjur, a masnoću ostavite na tavi. 

Na tavu bacite 2 glavice luka (nasjeckane) i dinstajte pa dodajte mljeveno meso. Dodajte sol, papar i cimet pa dinstajte dok se meso ne izdinsta do kraja. Izvadite i stavite u posudu. 

Buče izvadite iz lonca pa žlicom izdubite unutrašnjost, tako da ostavite oko pola cm mesa, uz samu koru. narežite izdubljeno meso buče i pomiješajte s mesom. Dodajte svemu pečenu pancetu pa promiješajte. 

Buče napunite ovom mješavinom pa stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta. Dok se buča peče, na tavi prepecite treću glavicu luka koju ste narezali na trakice. Prelijte je s acetom balsamicom tako da se karamelizira.

Kad su buče gotove, po vrhu raspodjelite karamelizirani luk i uživajte! 

Objavljeno 19.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija