Pisala sam nekidan o burgeru od tune. Na vrlo sličan način može se napraviti i burger od puretine. Ja često kupim već gotovo mljeveno pureće mose, pakirano po 500 grama, pa si odmah ispečem sve i imam 3 obroka spremna. Jednostavno je da jednostavnije ne može biti:
- 500 g puretine
- 1 jaje
- 1 žlica začinskog bilja (peršin, bosiljak... što god želite)
Sve umiješate i žlicom vadite pa među dlanovima napravite burgeriće. Ja ne volim kad su preveliki, pa radim te manje veličine. Važno je da vam ne budu predebeli da unutra ne ostanu sirovi. Od ove smjese ja dobijem 12 burgerića. Stavite na zagrijavu grill tavu (njezina prednost je da vam ne treba masnoća), pečete sa svake strane neke 2-3 minute i sve je gotovo.
Kao prilog ja sam napravila salatu:
- 100 g rajčice
- 50 g tikvice (volim svježu tikvicu samo narezati i jesti tako - sirovu)
- 1/2 avokada
- 1/2 limuna
Rajčicu, tikvicu i avokado sam narezala i posula cijeđenim limunom. I to je to. Sve je gotovo u 15 minuta. Drugu polovicu avokada ću kasnije pojesti s tunom.
Objavljeno 21.08.2015.