Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brzo i hrskavo: Cvjetača u pršutu

cvjetaca u prsutu

Brzo gotovo, a može biti napravljeno i od ostakaka hrane koje pronađete u hladnjaku. Trebate samo par cvjetova cvjetače i par feta pršuta. Može sa i bez parmezana. Nakon pečenja, pršut će biti hrskav i teško ćete se moći zaustaviti prije nego sve pojedete, pa savjetujem oda ne pretjerate s količinom.

Sastojci:

  • 1/2 glavice cvjetače
  • 5-6 feta pršuta
  • 5 žlica pasirane rajčice
  • sol, papar, po želji
  • 1 žlica maslinovog ulja

Cvjetaču narežite na 2-prsta debele "fete". Vjerojatno će se cvjetovi odvajati, ali nema veze, špršutom ćete ih "držati na okupu". U kipućoj vodi lagano prokuhajte cvjetaču na 3-4 minute. Iscijedite je i stavite na papirnati ručnik da se sva voda iscijedi i posuči.

Rajčicu u manjoj posudi pomiješajte sa soli i paprom. Fete pršuta stavite na tanjur, pa na svaku fetu podijelite dio cvjetače te prelijte s malo smjese rajčice i začina. Umotajte pršutom, a po potrebi zakačite čačkalicom da se ne otvori.

Maslinovo ulje zagrijte na tavi pa stavite smotuljke i pecite sa svih strana po 2 minute dok pršut ne postane hrskav.

Priuštite si malo crnog vina uz ovaj obrok. ;)

Objavljeno 11.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija