Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brownie od hokkaido buče

Hokkaido buča mi je top namirnica. Za razliku od drugih vrste bundeva, ova sorta se može koristiti u jako puno recepata, zbog svojeg okusa, teksture i iznimne nutritivne vrijednosti. Baš zato, hokkaido buču nalazimo u receptima za piree, juhe, kolače, gulaše...

Ja sam dosad probala zaista dosta recepata s ovom bučom bogatom vitaminima A, B, C, beta-karotenom, kalcijem, magnezijem, fosforom i kalijem... Pisala sam vam o receptu za namaz od hokkaido buče, muffine, juhu, rižoto... dakle, svašta sam probala.

hokkaido

 

Sad su na red došli kolačići s ovom dragom bučom ili bundevom. 

Sastojci za brownie: 

  • 500 g hokkaido buče
  • 15 datulja
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • malo soli
  • 100 g mljevenih zobenih pahuljica (usitnite u blenderu obične zobene pahuljice)
  • 6 žlica kakaa u prahu
  • 6 žlica meda ili javorovog sirupa

Za glazuru: 

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice maslaca od badema
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice kakaa u prahu

Buču ogulite (iako je inače ne treba guliti, ali za ovaj recept je bitno da nema tvrđih dijelova) i narežite na kockice pa stavite na papir za pečenje i gurnite u pećnicu da se peče dok se buča potpuno ne omekša. Bit će dovoljno 20-ak minuta. Dok se buča peče, nakratko prokuhajte datulje tako da možete oguliti kožicu s njih.

Kad je buča gotova, izvadite je iz pećnice, malo pustite da se ohladi pa stavite u blender. Dodajte datulje koje ste prethodno narezali na sitno. Dodajte sve ostale sastojke s popisa za brownie i dobro izblendajte dok ne dobijete jednoličnu, čvrstu, kompaktnu smjesu.

Potom smjesu istresite u dublji protvan u kojem je papir za pečenje i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete smjesu ne bude suha, što je znak da je smjesa pečena. Ovisno o jačini pećnice, ovo pečenje može trajati max 45 minuta, ali savjetujem da redovito provjeravate, da se kolač ne prepeče.

Izvadite van i ostavite da se potpuno ohladi i stvrdne. Ako budete glazuru stavljali na topao kolač, ona će se rastopiti i curit će vam na sve strane.

Dok se kolač peče, u posudici pomiješajte i zagrijte sve sastojke za glazuru, dok se ne otope i sljube. Potom ostavite da se malo ohladi, pa stavite prvo 15 minuta u duboko smrzavanje, pa 15-ak minuta u običan hladnjak, da bude tako čvrsto da ga možete premazati preko kolača. Na kraju, premažite po vrhu kolača, narežite na kockice i uživajte.

hokkaido buca kolac

Objavljeno 08.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija