Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Božanstva: maslaci od kikirikija i badema!

Tko god da je izmislio maslace od kikirikija i badema, treba mu dodijeliti nagradu za životno djelo! Kad sam prvi puta probala ta čudesa, napokon sam shvatila onu (dotad neshvaćenu) ludost ljudi koji Nutellu jedu žlicom. Dakle, ja maslace od kikirikija i badema mogu jesti u svim obrocima. U svim oblicima. U svim kombinacijama.

Žlica maslaca ide u sve: u zobene za doručak, kao namaz na jabuku za snack, preko piletine za ručak, uz bananu prije treninga, u proteine nakon treninga i u posni sir za večeru. I da, svjesna sam da 100g maslaca od kikirikija ima 579 kcal, a bademov čak 627! I da, svjesna sam da se tih 100g nakupi u samo 3 jušne žlice… I dalje ih obožavam! (I tješim se jako niskim udjelom ugljića, a visokim mastima i protkačima)

Jedino na što pazim kod kupnje masalca od kikirikija i badema jest sastav: želim isključivo 100% kikiriki/ badem, a one jeftine verzije s natrpanim šećerem, solim i raznim biljnim uljima (palmino je obavezno) ne dolaze u obzir.

Dakle, čisti maslac.

Evo što sam jučer radila s maslacem od kikirikija:

Power balls

  • 2 šalice sitnih zobenih pahuljica
  • 1 šalica crunchy maslaca od kikirikija
  • 2 žlice meda ili agavinog sirupa (po želji, ako želite da bude slađe)
  • 50 g naribane čokolade
  • 1 šalice sušenih brusnica
  • 1 šalice suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice lanenih sjemenki (mljevenih)

Priprema ne može biti jednostavnija:

Sve sastojke sam ubacila u blender i izmiksala. Ako nemate blender možete to isto napraviti i štapnim ili običnim mikserom. Kad se sve stopilo i sljubilo u jednoličnu smjesu, ostavila sam u hladnjak na 30-ak minuta, da se malo stisne. Nakon toga sam među dlanovima napravila kuglice i ponovo ih vratila u hladnjak. Što su kuglice manje, to je jednostavnije za konzumaciju (=trpanje u usta) ;)

Ja sam prvi radila malo veće kuglice (slika), a drugi put veličine otprilike poput raffaelo kuglica, pa sam s ovom količinom dobila 30-ak loptica. Ovo drugo je praktičnije i simpatičnije.

Objavljeno 05.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija