Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bobičasti proteinski chia smoothie

chia smoothie

Danas sam jutro započela smoothiejem. Zapravo, sjetila sam se da si nisam odavno napravila smoothie pa je to, to jutros bio moj doručak. Evo sastojaka: 

  • 1,5 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica maqui praha
  • 3 žlice zamrznutog bobičastog voća
  • 1 mjerica whey proteina, okus banana ili vanilija
  • 150 ml vode
  • 3-4 kockice leda

Chia sjemenke sam stavila u zdjelicu pa prelila vodom i pustila da malo stoje. Za to vrijeme sam u blender stavila sve ostale sastojke. U tih par minuta, chia je napravila želatinoznu smjesu. Istresla sam i nju u blender i sve dobro izblendala. Kockice leda pomažu da smoothie dobije kremastu i gustu teksturu. Nakon 15-ak sekundi blendanja, imate super smoothie pun zdravih nutrijenata. 

Meni ovakvi obroci posebno dobro dođu u situacijama kad nemam puno vremena za pripremu obroka ili onda kada se probudim jako žedna, što je često slučaj ako za večeru pojedem nešto slano. Jučer sam večer provela s prijateljima pa se uz druženje "dogodilo" i nekoliko feta pršuta i par kockica parmezana. Noć je protekla u nekoliko buđenja zbog žeđi, a eto ni jutro nije bilo puno drugačije. Ali smoothie je popravio stvar.

Inače, maqui je čudesna biljka koja se ubraja u superhrane zbog svojih iznimnih nutritivnih svojstava. Radi se o jednom od najsnažnijih antioksidansa na svijetu, a upravo njima možemo zahvaliti na pomoći u borbi protiv slobodnih radikala. Slobodne radikale se smatra odgovornima za nastanak niza bolesti, od različitih upala do karcinoma. 

Osim toga, za maqui se smatra da ubrzava metabolizam, daje energiju i usporava starenje. i, što je isto tako važno - ima dobar okus! 

Smoothie je bio kremast, sladak i nestao je u tren oka. 

Objavljeno 26.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija