Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bakalar u umaku od jogurta s mahunama

bakalar

Volim si kupiti onaj Ledov zamrznuti file bakalara. Sviđa mi se okus koji bakalar ima u tom obliku. Istini na bolju, volim bakalar u svim oblicima, pa je bilo nemoguće da mi se ovakav ne svidi. Najčešće file napravim tako da ga samo stavim na papir za pečenje i zapečem u pećnici sa začinima. Gotov je već za 15-ak minuta, a nema nikakvog prljavog posuđa ni komplikacija oko štednjaka. Nekad se ipak malo poigram s njime pa ga pripremim malo kreativnije i okusima bogatije. 

Ovu kombinaciju sam našla na jednom blogu kojeg pratim već godinama. Priprema je jednostavna, a jogurt bakalaru daje dodatnu svježinu. 

Evo sastojaka za recept: 

Sastojci za umak: 

  • 1/2 svježeg krastavca
  • 200 ml jogurta
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica kopra
  • sol, papar

Sastojci za pripremu bakalara: 

  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice kopra
  • 1/2 žličice ribane korice limuna
  • 300 g filea bakalara

Umak je najbolje napraviti barem 2 sata ranije, da se okusi i arome sljube. Krastavac ogulite, narežite na kockice i ubacite u blender pa usitnite do kašice. Ostavite malo da stoji pa dobro procijedite i stisnite tako da se što više vode iz krastavaca procijedi. 

Pomiješajte dobro sve sastojke za umak i ostavite u hladnjak. 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. I manjoj posudi pomiješajte limun, maslinovo ulje, kopar i koricu limuna. File bakalara stavite u vrećicu za pečenje pa dodajte smjesu začina i zatvorite. Pecite desetak minuta, dok se riba ne počne lagano razdvajati. Izvadite iz vrećice na tanjur i preko stavite umak od jogurta. 

Odaberite prilog povrće koje najviše volite. 

Dobar tek!

Objavljeno 04.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija