Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bakalar u parmezanu

bakalar

Večera za Badnjak mora biti fina. A opet, budući da se na Badnjak većinom izlazi van, rijetko tko ima vremena za pripremu nekih kompliciranih jela. Ja sam kupila filete bakalara i s njima odlučila napraviti jedan recept koji sam sinoć isprobala.

Ovako ide:

  • 500 g fileta bakalara
  • 1/2 limuna (sok i naribana korica)
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog na što sitnije
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu (ili 1 na sitno nasjeckan češanj češnjaka)
  • 1 čajna žličica crvene paprike
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g parmezana

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.

Na tanjuru izmiješajte parmezan, češnjak i paprike. Dodajte naribanu koricu limuna i peršina pa sve promiješajte.

U duboki tanjur stavite maslinovo ulje.

Filete bakalara obrišite papirnatim ubrusima. Svaki filet zasebno umočite u maslinovo ulje pa uvaljajte u smjesu s parmezanom pa ga stavite na papir za pečenje. Pecite 15-ak minuta. Bakalar je gotov kad ga lagano možete probosti vilicom. Kad je gotov prelijte svaki komad s malo limunovog soka.

Uz ovaj obrok dobro paše pečena palenta.

Objavljeno 08.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija