Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Azijska govedina s mahunama i gljivama na riži

beef

Više sam puta pisala o tome kako volim azijsku kuhinju. Sviđaju mi se te arome, kombinacije i načini pripreme karakteristični za kuhinje ovoga dijela svijeta.

S vremena na vrijeme se ohrabrim pa i sama nešto pokušam napraviti. I zapravo, svaki put iznova shvatim da to i nije neka prevelika mudrost. Točnije, nije baš lako pogriješiti i uništiti obrok.

Ovaj put sam se odlučila za govedinu s mahunama i šampinjonima. Na riži, naravno.

Sastojci za umak:

  • 50 ml soja sosa
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckan na što sitnije
  • 1/3 žličice đumbira u prahu
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 žlica meda

Ostali sastojci:

  • 250 g bifteka, narezan na ploškice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g riže
  • 150 g mahuna
  • 150 g šampinjona

Sve sastojke za umak sam pomiješala i ostavila da stoje. Mahune sam skuhala prema uputama na pakiranju, jer sam kupila zamrznute. Na tavi sam zagrijala žlicu maslinovog ulja pa ubacila na ploške narezane šampinjone i dinstala oko minute, samo da malo dobiju smeđu boju. Kad su bili gotovi, makla sam ih s ploče.

Ostatak maslinovog ulja sam zagrijala u drugoj tavi pa ubacila na ploške narezano meso. Miješala sam tako da se meso ispeče sa svih strana. Meso pecite dok ne dobije lijepu smeđu boju. Kad je meso gotovo, dodala sam mu gljive i mahune pa prelila umakom i promiješala. Ostavila sam da malo odstoji dok sam kuhala rižu.

Servirala sam rižu i preko toga ovaj slatkasti umak od vrhunskih sastojaka.

Dobar tek.

Objavljeno 10.05.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija