Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kokica u limunu i ružmarinu

kokica s limunom

Mama mi je prije par dana najavila: "Za Božić ti kuhaš! Sve obroke! Za Badnjak, također! Da ne kažeš da ti nisam na vrijeme najavila!"

Uf, nije lak zadatak. Čim mi je to rekla sfrkalo mi se u želucu i proletjelo glavom: Moram ranije isprobati sve što zamislim ta 2 dana kuhati. Jer iako mama uvijek kaže "super je", i dalje je kuhanje za nekoga tko me naučio svemu u životu - situacija od posebnog rizika ;)

Šalu na stranu, ovaj vikend sam već počela isprobavati obroke i slagati meni. Krenula sam od glavnog jela za božićni ručak: Kokica u limunu i ružmarinu

Prilično jednostavno, zapravo, a opet - kad stavite cijelo pile na pladanj i ako je dobro zapečeno izgleda nekako - svečano! 

Evo kako sam to napravila:

Sastojci:

  • 1 cijelo pile
  • 2 žličice začinske mljevene paprike
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica soli
  • 2 limuna
  • 150ml bijelog vina
  • 1 žlica limunovog soka

Pećniu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Pile sam dobila očišćeno, bez iznutrica i vrata. Skinula sam nožem sve viškove masti. Nježno sam prstima odvojila kožu od mesa.

U posudici sam pomiješala papriku, pola ružmarina, sol i malo papra pa sam prstima ugurala tu smjesu između kožice i mesa.

Na tanko sam narezala 1 limun (na kolutove debljine apr milimetara) pa sam i njega ugurala ispod kožice. Drugi limun sam narezala na četvrtine pa ga stavila u unutrašnjost kokice. Preostali ružmarin i papar sam također stavila u unutrašnjost kokice.

Kokicu sam stavila u vrećicu za pečenje, prema uputama. Posula sam je vinom i preostalim limunovim sokom.

Stavila sam je u pećnicu na 45 minuta. Nakon toga sam je izvadila iz vrećice i stavila na protvan da se zapeče još 15 minuta kako bi kožica ostala hrskava.

Prilog? Ma uz ovako finu kokicu dovoljna vam je zelena salata... ali možete si ispeći uz kokicu i koji krumpir. Samo ga dodajte u vrećicu. 

Prvi obrok, uspio! ;)

Objavljeno 06.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija