Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koliko Želite Uspijeti?

Vjerujem da ste mnogi čuli za Terry Fox-a

 

Kanađanin rođen 1958  umro 1981

 

Većina bi rekli «Ah mlad dečko , imao je štošta toga za proživiti, žao mi je njegovih roditelja»

 

Terry Fox, Nije običan dječak koji je umro i sada je zakopan negdje na groblju…njegov leš leži 2 metra ispod zemlje 1981 je davno prošla tko više zna da je on postojao…. NE!

 

Vidim ovih dana nas muče mnoge stvari…gubimo motivaciju…gubimo volju….želju....

 

Naš uspjeh pomalo blijedi …. Padamo pod raznim pritiscima…U životu nam baš dobro ne ide…volili bih kada bi nam sve pošlo za rukom ali ruka jednostavno ne sluša.

 

Većina nas smo tu zbog jedne stvari koja nas povezuje ….A to je da oblikujemo svoje tijelo… Da ga izgradimo, da dobijemo više sigurnosti u sebe… da se zavolimo….

 

Puno nas se osvijesti i krene tim putem… Prvi mjesec «kila manje»…drugi mjesec «dvije kile manje»…Treći mjesec «tri kile manje»…Četvrti mjesec, tup ! «ne miče se ništa»… kraj !gotovo! «nije to za nas»  «Genetika je kriva» «Ne mogu ja to» «Spor sam» «Upalila su mi se leđa» «Mama mi neda» «Nemam novaca» «Kašljem» «Noge me bole» «Debel sam» «Mršav sam» «Malen sam»

«Slab sam»

 

Izgovori….

 

Terry Fox …kao dječak volio je sport…košarka…. Bio je uvijek sitan slab…morao je više trenirati nego njegova generacija…Ali to njega nije omelo da bude najbolji branič u svojoj momčadi..da ostvari ono što je želio….

 

Većina nas želi uspjeti u nečemu…ali koliko ste gladni uspijeha?

Prva prepreka podvijete rep i pobjegnete? Dali je to ta glad za uspijehom?

 

Puno sam pratio govore jednoga velikog čovjeka…koji je rekao… Uspjeti….ako želite uspjeti kao što želite disati….tada ćete uspjeti…

 

Dao je primjer koji me je oduševio….gdje je ispričao priču o jednoj osobi koja je željela uspjeti kao i svi mi što želimo…ali ta osoba nije bila dovoljno gladna uspjeha..i svaki puta bi padala…gubila bi motivaciju za napredak..tražila izgovor…

 

Jednog dana zaputila se jednom mudrom uspješnom čovjeku kojega je zapitala…kako ste vi uspjeli posjedovati ovo sve..aute novac…dobar izgled…ženu dijecu…savršen život!? A ja to ne mogu?

 

Taj čovjek koji je bio uspješan je odveo tu osobu koja je tražila savjet na jedno jezero i kako su sve dublje ulazili u vodu….osoba koja je tražila odgovor…jednostavno još je više bila zbunjena…

 

Kada im je voda počela dodirivati bradu..osoba koja je željela toliko uspjeti…Upitala je « Kako će me ovo dovesti do onoga što želim»

 

Osoba koja je bila uspješna je zagnjurila ga u vodu nakon što mu je postavio pitanje….i držao ga jedno vrijeme dok više niej mogao izdžati pod vodom….

 

Kada je izronila iz vode osoba koja je toliko bila željna uspjeha ali nikada nije ostvarila ga …upita ga u panici «kako će ovo me dovesti do željenog uspjeha??»

 

Osoba koja ga je već imala…dade odgovor na pitanje….

 

«kada sam te zagnjurio pod vodu…na što si mislio dok si bivao pod njom?, dali si mislio koliko novaca imam? Dali si mislio što mi mama kuha za ručak…dali si razmišljao jesi li se lijepo obukao? Ne! Jedino što ti je bilo na umu…je to da dođeš do zraka da dišeš!!! I bez obzira što se dešavalo okolo…što nisi financijski jak…što ti je mama kuhala mahune a ne ono što voliš jesti…nisi mario za ostalo nego si se borio i želio doći do zraka …želio si disati I NIŠTA TE NIJE MOGLO SPRIJEČITI»

 

Dali razumijete poruku ove priče? Kada sam rekao da želite uspjeti kao što želite disati..ne kao da želite uspjeti nego da želite uspjeti….

 

Terry Fox je doživio strašnu prometnu nesreću….gdje je kasnije dijagnosticirano da ima   Tumor kosti…. Terry-u su odrezali do koljena desnu nogu….

 

Koliko vas bih željeli imati volje za životom nakon ovoga?

 

Pitam trenutno i sebe samog….jer sam do nedavno bio ljut na sebe i mislio sam da nije to za mene zato što me je bolila desna ruak dok sam bench dizao…

 

Nismo ni svjesni nekada koliko imamo…koliko smo dali nečega žrtvovali….male stvari nas slome….

 

Da okončam….

 

Nakon toga…taj čovjek…je mene dirnio kao osoba i daje mi jednu ogromnu snagu da idem dalje da idem do maksimuma…Koliko god mogu da se krećem naprijed….

 

Terry Fox nije odustao…njegova želja je bial da istrči 42 kilometara sa jednom nogom!!!

 

SA 1 NOGOM MARATON!

 

26.,2  Milje je to od prilike….

 

Nažalost nije uspio….rak je metastazirao….

 

Nakon 143 dana pretrčao je preko 5000 km sa jednom nogom! Sa jednom nogom! Njegova želja je bila skupiti 1dolar za svakog Kanađanina..i koliko se sjećam po priči tada ih je bilo 24 000 000 stanovnika….U humanitarne svrhe…u borbi protiv raka…

 

Neki dan pronašao sam čllanak gdje je njegova organizacija od tada do danas prikupila ukupno 600 000 000 dolara što je 20 puta i više nego što je zamišljao….

 

Terry je želio uspjeti…i uspio je…. Sa 1 nogom otrčao je 23,3 milje dnevno svaki dan….

 

Koji je njegov bio izgovor? Bole me noge? Ne mogu danas ? Pada kiša? Svaki dan je trčao….

 

Nekada se zapitam koliko znam biti ne zahvalan na onome što posjedujem…a to je tijelo koje funkcionira….

 

Naš dar kojeg imamo…koji nam je stvoren…a većina nas traži neki izgovor..gubimo često motivaciju….zbog čega?

 

Zbog uspjeha koji je već na nama? Koji je očit? Zbog toga gubimo motivaciju?

 

Prvi korak koji smo napravili…prvi korak kada smo kročili ka boljem putu…ka boljem životu…mjenjanje izgledu…novi posao ne bitno….već smo uspjeli!!! Samo trebamo to održavati….trebamo se boriti zato izgraditi čvrste temelje…i oduprjeti se svakoj prepreci….

 

Vrijeme curi…Svaka sekunda je dovoljna da uspijete…Svaki trenutak ..svaki dan možete nešto postići što će vam promjeniti život…

 

Zašto izgovori? Zašto ne možete?  Tko vam neda…otvorite oči pitajte se ..tko vam neda da uspijete…zašto ste ne motivirani kada ste već krenili i već ste uspijeli!!!

 

Malo smo ne strpljivi?

 

Neće biti lagano..nikome…život je težak to svi znamo….Ali ga samo još pogoršavamo kada si sami dajemo do znanja da nešto ne možemo..da nam se neda da odustajemo!

 

Zašto smo onda počeli?  Ja znam zašto! Zato što sam želio nešto postići! Želio sam uspjeh..želim biti sretan…želim biti to ja što i jesam..taj ja! To netko tko me ispunjuje…i kada me ruše dole..i kada su borbe….i kada tražim izgovor….jednostavno ne dopuštam da me obuzme….koliko god je teško vjerujte mi vrijedno je svake borbe..svake suze svakog znoja….Da napokon stanete izađete kao pobjednik…pogledate sebe ponosno i kažete uspio sam!

 

Ja sam uspio ne važno kada…ne važno u koje vrijeme star mlad…bitno je da uspijete…Da imate nešto iza sebe …za što je bilo vrijedno življenja..da kada već bude naš kraj…na ovom zemaljskom putu da sebi možemo reći…e baš mi je drago što sam ga živio…sve što sam hito sam postigao…!

 

A sada vas opet pitam «Koliko želite uspjeti?»

Objavljeno 25.09.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji11komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija