Zapečena i aromatična cvjetača osvojit će i one koji nisu baš najveći ljubitelji povrća. Recept je toliko jednostavan da ga možete pripremiti u bilo koje doba dana, a posebno kada se vratite umorni s posla.
Sastojci:
-1 glava cvjetače
-1/2 limenke punomasnog kokosovog mlijeka
-1 žličica kurkume
-1 1/2 žličica himalajske soli
-1 žlica Jaggety- prirodne suhe mješavine povrća
-3 žlice soka od limuna
-3 žlice prehrambenog kvasca u prahu
-1/2 žličice češnjaka u prahu
Cvjetaču operite i narežite na komade. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za umak pa prelijte preko cvjetače i ostavite 10 minuta da se marinira.Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno nanesite smjesu u tepsiju. Pecite oko 40 do 45 minuta. Svakih 15 minuta promiješajte smjesu.
Objavljeno 09.04.2018.