Donosim vam recept za ultra čokoladnu i kremastu sirovu tortu čiju osnovu čine orašasti plodovi i datulje, a kremu maslac od indijskog orašćića obogaćen sa sirovim kakao prahom koji daje bogatu i intezivnu čokoladnu aromu.
Sastojci za koru:
-3/4 šalice orašastih plodova po želji
-3/4 šalice kokosovih ljuskica
-8-10 natopljenih svježih datulja
U multipraktiku smiksajte sve sastojke za koru do fine ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte (promjera od 12-16cm) i u njega ravnomjerno nanesite koru.Stavite na kratko vrijeme u hladnjaku dok pripremate kremu.
Krema:
-1 3/4 šalice natopljenih indijskih orašćića
-3/4 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
-4 žlice maslaca od indijskih orašćića
-1/2 šalice sirovog kakao praha
-1/2 šalice rastopljenog kakao maslaca
-3/4 do 1 šalica meda
U blenderu pomiješajte sve sastojke s time da ćete med i rastopljeni kakao maslac dodati pri kraju. Miješajte do fine kremaste smjese. Okus slatkoće prilagodite sami sebi. Izlijte na koru i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne.
Objavljeno 15.02.2019.