Ako ste i vi ljubitelji popularnih slastica poput Ferrero rochera,onda je ovaj recept pravo rješenje za vas,ali ne u klasičnoj verziji gdje ćemo ugledati nepoželjne sastojke,nego u sirovoj verziji i to bez brašna,mlijeka,jaja i rafiniranih šećera.Malo je da vam kažem da je ova bogata čokoladna torta osvojila mnoge do sada i to sve zahvaljujući kombinaciji maslaca od lješnjaka,kakao maslaca i sirovog kakao praha koji daje intezivnu i pravu čokoladnu aromu.
Sastojci:
-2 1/2 šalice orašastih plodova po želji
-80 g kokosovih ljuskica
-10-12 natopljenih datulja
-2 žlice rastopljenog ekstra dj.kokosovog ulja
Krema:
-2 šalice natopljenih indijskih orašćića
-5 žlica domaćeg maslaca od lješnjaka
-4-5 žlica sirovog kakao praha
-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
-130 g rastopljenog kakao maslaca
-3/4 šalice meda ili javorovog sirupa
Priprema:
U multipraktiku sameljite orašaste plodove s kokosovim ljuskicama do fine smjese brašna.Dodajte im ostale sastojke i pomiješajte do fine mrvičaste smjese.Uzmite kalup za torte,obložite ga papirom za pečenje i u njega ravnomjerno nanesite smjesu.Ostavite sa strane dok pripremate kremu.Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac.U blender dodajte oprane i ocijeđene indijske orašćiće zajedno sa ostalim sastojcima i miješajte do fine kremaste teksture.Kremu izlijte na koru i po želji je ukrasite sa kuglicama i čokoladom. U slast
Objavljeno 27.05.2019.