Za pripremu ovog vrlo jednostavnog recepta nije vam potrebna nikakva kulinarska vještina,a niti posebni sastojci.Sve što vam treba je maslac od kikirikija,svježe datulje i kokosove ljuskice.Kao rezultat nastaju mekano sočni prhi keksi koji su idealni za užinu u školi ili u onim trenutcima kada želite utažiti glad.
Sastojci:
-100 g maslaca od kikirikija
-100 g kokosovih ljuskica
-120 očišćenih svježih datulja bez koštice
Datulje potopite u vodi na kratko vrijeme da omekšaju.Nakon toga ih smiksajte u blenderu ili multipraktiku zajedno s ostalim sastojcima do fine ljepljive smjese.Uzmite tepsiju za pečenje,stavite papir i premažite ga sa kokosovim uljem.Oblikujte keksiće u obliku kruga i pecite u zagrijanoj pećnici na 175 C oko 10-15 minuta dok blago ne porumene.Izvadite i ostavite sat vremena da se ohlade.
Objavljeno 31.03.2019.