Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Sirove ploškice s kremom od malina

Ova ukusna sirova kriška s kremom od malina idealna je osvježavajuća poslatica za vrijeme ljetnih vrućina. Besramno je ukusna, a uz sve to ističe se neodoljivom i glatkom teksturom i to upravo zahvaljujući indijskim oraščićima koji u sebi sadrže pravu riznicu nutrijenata.  U potpunosti je bez glutena, jaja, mlijeka i rafiniranih šećera. Volim pronalaziti okuse koji zajedno djeluju kao dobra kombinacija, a u ovom slučaju su to limeta, kokos i maline.

Sastojci za koru:

-1 1/2 šalica badema

-3/4 šalice kokosovih ljuskica

-6 svježih datulja bez koštica

-1 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja

Sastojci za kremu od malina:

-1 3/4 šalica natopljenih indijskih oraščića

-1 1/2 šalica malina

-sok 1 limete

-1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja ili kokosovog maslaca ( za vrijeme ljetnih vrućina kokosov maslac bolje stisne tortu)

-1/2 šalice gustog pumomasnog kokosovog mlijeka

-1 žlica praha od cikle za intezivniju boju

-1/2 šalice javorovog sirupa

Dodatno za ukrašavanje: dehidrirane jagode

Priprema:

Za koru u multipraktiku sameljite bademe s kokosovim ljuskicama. Dodajte ostale sastojke i miješajte do ljepljive smjese koja se drži zajedno. Uzmite pravokutni kalup za kolače ili kruh te u njega ravnomjerno nanesite smjesu. Ostavite je sa strane. Za kremu na vodenoj pari rastopite kokosovo ulje ili maslac. U blenderu pomiješajte natopljene i ocijeđene oraščiće sa svim sastojcima osim kokosovog ulja. Nakon što ste pomiješali dodajte kokosovo ulje i miješajte do glatke i kremaste smjese. Kremu izlijte na koru i ukrasite dehidriranim jagodama. Stavite na nekoliko sati u zamrzivač da se stisne. U slast!

 

 

Objavljeno 07.08.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija