Ova ukusna sirova kriška s kremom od malina idealna je osvježavajuća poslatica za vrijeme ljetnih vrućina. Besramno je ukusna, a uz sve to ističe se neodoljivom i glatkom teksturom i to upravo zahvaljujući indijskim oraščićima koji u sebi sadrže pravu riznicu nutrijenata. U potpunosti je bez glutena, jaja, mlijeka i rafiniranih šećera. Volim pronalaziti okuse koji zajedno djeluju kao dobra kombinacija, a u ovom slučaju su to limeta, kokos i maline.
Sastojci za koru:
-1 1/2 šalica badema
-3/4 šalice kokosovih ljuskica
-6 svježih datulja bez koštica
-1 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
Sastojci za kremu od malina:
-1 3/4 šalica natopljenih indijskih oraščića
-1 1/2 šalica malina
-sok 1 limete
-1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja ili kokosovog maslaca ( za vrijeme ljetnih vrućina kokosov maslac bolje stisne tortu)
-1/2 šalice gustog pumomasnog kokosovog mlijeka
-1 žlica praha od cikle za intezivniju boju
-1/2 šalice javorovog sirupa
Dodatno za ukrašavanje: dehidrirane jagode
Priprema:
Za koru u multipraktiku sameljite bademe s kokosovim ljuskicama. Dodajte ostale sastojke i miješajte do ljepljive smjese koja se drži zajedno. Uzmite pravokutni kalup za kolače ili kruh te u njega ravnomjerno nanesite smjesu. Ostavite je sa strane. Za kremu na vodenoj pari rastopite kokosovo ulje ili maslac. U blenderu pomiješajte natopljene i ocijeđene oraščiće sa svim sastojcima osim kokosovog ulja. Nakon što ste pomiješali dodajte kokosovo ulje i miješajte do glatke i kremaste smjese. Kremu izlijte na koru i ukrasite dehidriranim jagodama. Stavite na nekoliko sati u zamrzivač da se stisne. U slast!
Objavljeno 07.08.2020.