Nije tajna da ja volim raditi recepte koji ne zahtjevaju pečenje. Prednost im je što su brzi, jednostavni i često su pogodni za nošenje na posao ili proslave. Kako je krenula sezona citrusnog voća, odlučila sam svojim ukućanima napraviti osvježavajuću poslasticu. Baza ovog recepta su orašasti plodovi i limuni, a preljev je bogata sirova čokolada. Potpuno veganski, bez brašna, rafiniranih šećera i mlijeka.
Sastojci:
-200 g indijskih orašćića ili badema
-2 žlice kokosovog brašna
-50 g kokosovih ljuskica
-2 1/2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
-prstohvat kurkume u prahu
-300 g očišćenih svježih datulja
-sok 1 limuna, 2 žlice naribane neprskane korice limuna
Preljev:
-rastopljena domaća sirova čokolada ( napravljena od kakao maslaca, kakao praha i javorovog sirupa)
Priprema:
U blenderu ili multipraktiku sameljite orašaste plodove i kokosove ljuskice. Dodajte ostale sastojke i miješajte do fine smjese koja se drži zajedno. Uzmite pravokutni kalup, obložite ga papirom za pečenje i u njega nanesite ravnomjernu smjesu. Stavite kratko u hladnjak ili zamrzivač da se stisne. Za to vrijeme rastopite čokoladu na vodenoj pari. Čokoladu prelijte preko kore i vratite u hladnjak da se stisne. Kada se kolač stisnuo, izrežite ga na željene kriške. U slast !
Objavljeno 17.11.2019.