Rođendan moje mame nije mogao proći bez iznenađenja zahvaljujući trostrukom užitku: spoju čokoladne kreme s maslacem od lješnjaka, bijele kreme od kokosa i kao šećer na kraju raspodija okusa sa bobičastim voćem.Ovo je torta koja ne poznaje granice za najdražu majku koja mi je velika životna učiteljica i ogroman oslonac u životu.
Sastojci za koru:
-1 1/2 šalica orašasth plodova po želji
-1 1/2 šalica kokosovih ljuskica
-2 žlice ekstra dj.kokosovog ulja
-10-12 natopljenih svježih datulja
Datulje natopite na nekoliko sati da omekšaju. U multipraktiku smiksajte orašaste plodove i kokos do fine smjese brašna, pa im dodajte ostale sastojke i miksajte dok se smjesa ne počne držati zajedno.Uzmite kalup od 20 cm, obložite ga ppairom za pečenje i u njega nanesite ravnomjerno smjesu.
Pripremite čokoladnu kremu:
-1 1/2 šalica natopljenih ind.orašćića
-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
-85 g rastopljenog kakao maslaca
-4 žlice kakao praha
-1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
-3 žlice maslaca od lješnjaka
Za kremu smiksajte sve sastojke do fine kremaste smjese pa izlijte na koru i stavite u zamrzivač da se stisne.
Pripremite bijelu kremu:
-1 1/2 šalica natoplljenih indijskih orašćiča
-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
-3/4 šalice kokosovih ljuskica
-90 g kakao maslaca
-4 žlice meda ili javorovog sirupa
Za bijelu kremu smiksajte sve sastojke do fine kremaste smjese u blenderu i izlijte na kremu od čokolade koja se stisnula.Vratite natrag u zamrzivač.
Nakon pola sata do sat vremena pripremite kremu od malina:
-1 šalica natopljenih ind.orašćića
-1 1/2 šalica malina
-1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
-2 žlice soka od limuna,korica nešpricanog limuna
-5 žlica kokos maslaca ili kokosovog ulja ( kokosovo ulje će se u ljeti puno brže topiti na sobnoj temp.)
-4-5 žlica meda ili javorovog sirupa
Za kremu od malina smiksajte sve sastojke u blenderu do fine kremaste smjese i izlijte na bijelu kremu. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne. Po želji ukrasite voćem.
U slast
Objavljeno 19.08.2019.