S vremena na vrijeme,bez obzira da li mi je hladno ili vruće,volim si priuštiti "junk food" s domaćim krumpirima, no naravno bez prženja u dubokom ulju. Obožavam začine, a posebnost ovog recepta upravo čine oni u kombinaciji sa prehrambenim kvascem koji je obogatio jelo i dao "sirasti okus. Isprobajte i vi ove savršene hrskave, mekane i slasne krumpire.
Sastojci:
-4 velika domaća krumpira oguljena i narezana
-1 žlica maslinovog ulja
-1 žličica himalajske soli
-1 žlica začinskog bilja- ružmarin, origano, bosiljak, kopar
-2 žlice prehrambenog kvasca
- 1 žlica Jagegty ( prirodna mješavina sušenog povrća i začinskog bilja bez aditiva
Krumpire ogulite i narežite na ploškice pa ih marinirajte u zdjeli sa maslinovim uljem, začinima i prehrambenim kvascem oko 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 210 C. Uzmite tepsiju, premažite sa malo maslinovog ulja i napunite smjesom. Pecite oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju i hrskavost. S vremena na vrijeme promiješajte. U slast !
Objavljeno 30.06.2019.