Moram priznati da nikada nisam bila ljubitelj kupovnih bijelih čokolada u kojima se isprepliće jedino okus mlijeka i šećera. Zato sam odlučila stvoriti svoju verziju bijele čokolade koju sam upotpunila s domaćim pekmezom od chia sjemenki i malina. Kad kažem da je ovaj recept jednostavan i osvježavajući niti malo se ne šalim. Ovo je nešto najbolje što sam isprobala u zadnje vrijeme i najbolje od svega je da ima okus kao raj i zove vas na reprizu.
Sastojci za bijelu čokoladu:
-3/4 šalice kakao maslaca
-4 žlice maslaca od indijskih oraščića
-prstovat vanilije, prstohvat soli
-3 žlice javorovog sirupa
Dodatno za punjenje:
Recept za pekmez od chia sjemenki i malina
Na vodenoj pari lagano otopite kakao maslac sa svim sastojcima i dobro pomiješajte dok se u potpunosti ne rastopi. Nakon što su svi sastojci rastopili ostavite kratko da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uzmite silikonske kalupe za muffine, svaki kalup za muffin premažite s malo kokosovog ulja i ulijte bijelu čokoladu do 1/4 smjese. Ostalu ostavite sa strane. Smjesu stavi u zamrzivač na kratko da se stisne. Nakon što se stisnula na svaki dio stavite po 1 1/2 žlicu pekmeza od maline i prelijte ostatkom bijele čokolade. Stavite u frižider na najmanje dva sata. U slast !
Objavljeno 26.04.2020.