Kad zagrizete ukusnu krišku čiju bazu sačinjavaju orašasti plodovi,kokos i datulje, zaljubit ćete se u neodoljivu teksturu koja je prekrivena tankim slojem božanstvene čokolade.Svaki zalogaj biti će bolji od sljedećeg i to zahvaljujućim cjelovitim sastojcima hrane.
Sastojci:
-135 g lješnjaka
-60 g badema
-75 g kokosovih ljuskica
-1 1/2 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
-10-12 natopljenih i očišćenih svježih datulja
Preljev:
-tamna čokolada ili domaća čokolada:
-kakao maslac
-kakao prah
-sladilo po želji
Zagrijte pećnicu na 210 C. U tepsiju za pečenje stavite lješnjake i pecite oko 10-12 minuta dok ne porumene.Izvadite, kratko ostavite da se ohlade pa pomoću kuhinjske krpe protrljajte među rukama dok se ne skine kožica. U multipraktiku sameljite orašaste plodove i kokos, pa dodajte ostale sastojke. Miješajte do fine ljepljive i kremaste smjese .Uzmite pravokutni kalup, obložite ga papirom za pečenje i u njega nanesite ravnomjerno smjesu.Stavite kratko u zamrzivač da se stisne. Otopite čokoladu ili pripremite svoju domaću čokoladu.Izlijte je na koru i stavite u hladnjak da se stisne. Nakon što se stisnula razrežite na željene oblike.
U slast!
Objavljeno 30.08.2019.