Iskoristite ovo zimsko doba koje nam donosi predivne začine poput cejlonskog cimeta, đumbira i vanilije te pripremite gustu vruću čokoladu koja će vas ugrijati u hladnim danima. U svoju prehranu ubacite što više toplih juha i variva jer pravilnim izborom namirnica vaše tijelo dobiva potrebne nutrijente i jača imunološki sustav.
-2 1/2 šalice domaćeg mlijeka od indijskih oraščića
-100 gr rastopljene domaće sirove čokolade (kakao maslac, kakao prah i sladilo)
-1 žličica cejlonskog cimeta
-1/8 žličice kajenskog papra
-4-5 žlica kokosovog šećera (okus slatkoće prilagodite sami sebi)
-2 žlice tapioka praha razmućeno u malo hladne vode
Na vodenoj kupelji rastopite čokoladu. Posebno u lonac stavite mlijeko , sladila i začine te pustite da zakuha. Dodajte rastopljenu čokoladu i sve pomiješajte. Kada su se svi sastojci otopili pripremite mješavinu tapioke i vode.
Razmućenu smjesu dodajte u lonac za kuhanje sa ostalim sastojcima , smanjite vatru i pažljivo miješajte par minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Objavljeno 28.11.2017.